Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Sådan sover du bedre

Det er ingen hemmelighed, at søvn er en meget vigtig funktion for din hjerne, men du får muligvis ikke den mængde søvn, du har brug for. Hjernen bliver utrolig aktiv under søvn, konsoliderer minder, skaber veje til at hente dem og forbinder forskellige tanker. Uden nok søvn er din hjerne mindre aktiv, hvilket resulterer i uklar tænkning, et svækket immunsystem og dårlig koncentration. Det betyder også, at du ikke vil være så effektiv, når du er vågen.

Dårlig søvn er ofte forårsaget af usunde vaner, som du har hentet i løbet af dagen. Disse usunde valg kan påvirke dit hjerte, immunsystem, humør, kreativitet og vitalitet negativt. For at forbedre din søvn kan du følge en sund livsstil og en regelmæssig søvnplan. Ved at inkorporere disse tips vil du opleve mere energi i løbet af dagen. Om aftenen vil din krop blive forynget, og du vil føle dig forfrisket og energisk.

Artiklen: Vores guides uddanner dig til sengeekspert

Hvis du kæmper for at falde i søvn, så prøv at slappe af før sengetid. Drik noget, der ikke indeholder koffein eller sukker. Et andet godt søvnmiddel er en ‘get fit’ plan. Dette omfatter en sund kost og regelmæssig motion. Prøv at undgå at træne efter middag og store måltider før sengetid. Det er også nyttigt at bruge en timer til at slappe af. Men hvis du har problemer med at sove, kan du overveje at få en søvnspecialist. Der er masser af søvnklinikker og specialister i dit område. Du kan endda få hjælp online.

At sove godt forbedrer dit humør, indlæringsevne og hukommelse. Det styrker dit immunforsvar og gør det lettere at følge en afbalanceret kost. Hvis du ikke får nok søvn, vil du være træt, humørsyg og have problemer med at koncentrere dig. Endnu værre er det, at du har svært ved at koncentrere dig, fokusere og være produktiv. Så vent ikke, indtil du er for træt til at sove. Start i dag.

Dit helbred kan være hovedårsagen til dine søvnproblemer. En snorken kan være så høj som 111,6 decibel. Faktisk er den højeste snorken blevet målt til 111,6 decibel! Uanset din årsag er det første skridt i retning af en mere afslappende nattesøvn at finde den bedste løsning på din tilstand. Hvis du oplever søvnløshed eller en anden søvnforstyrrelse, skal du straks kontakte din læge.

Du har måske hørt om fordelene ved fysisk aktivitet i at hjælpe dig med at sove. Det har vist sig, at moderat motion har en dybtgående effekt på søvn. At tage mindst 30 minutters fysisk aktivitet hver dag kan forbedre din søvn. Selvom du er nybegynder, bør du stadig sigte mod 30 minutter om dagen med moderat motion. Ud over regelmæssig motion bør du også spise en kost med højt indhold af frugt, grøntsager og sunde fedtstoffer.

En anden måde at forbedre søvnen på er at gå i seng tidligere. Prøv at stå op tidligere om morgenen. Børn, der er for små til at tage en lur, bør aflives tidligere på eftermiddagen. En lur bør dog ikke være længere end 20 minutter. I løbet af denne tid vil din krop nulstille sit indre ur og optimere din søvn. Hvis du er en natugle, skal du muligvis gå i seng tidligere. Dette vil sikre, at du får tilstrækkelig søvn, og vil ikke vågne op for tidligt.