Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Dette skal du vide, før du køber en elcykel

Elcykler er blevet populære herhjemme. Denne popularitet kan skyldes flere årsager, såsom f.eks. ønsket om at bidrage til miljøet, hvis man er ældre eller blot for at lette byrden på cykelturen. Hvis du går med tanker om at anskaffe dig en elcykel, så kan du godt glæde dig; men for at kunne foretage det bedst mulige valg, så skal du overveje visse ting.

Vælg det korrekte antal watt

En af de absolut første ting du bør være opmærksom på er elcyklens strømniveau. De mest almindelige elcykler kommer enten med 250, 500 eller 750 watt. Hvilket elniveau der er det perfekte for dig, vil selvfølgelig komme helt an på dine behov, men som tommelfingerregel gælder følgende:

  • 250 watt: dette er det laveste elniveau, men svarer faktisk til benene på en professionel cykelrytter, så du skal ikke bekymre dig for om du vil få nok kraft på elcyklen. Velegnet til bykørsel.
  • 500 watt: næste energiniveau er perfekt til et terræn med mange bakker, men vil foruden også give dig en tophastighed på ca. en snes kilometer i timen på lige strækninger. Velegnet til både by og bakker.
  • 750 watt: dette er en elcykels højeste strømniveau, og svarer virkelig til at give den elcykel en raket bagtil. Velegnet til især de lange strækninger, og som seriøs konkurrent til bilen.

Vælg det bedste batteri

Litiumbatteriet er en af de allervigtigste dele af enhver elcykel, og du vil ofte få præcist det du betaler for. Som huskeregel skal du sørge for kun at holde dig til mærker du kender, og for alt i verden undgå kopimærker (der oftest kan købes langt billigere på nettet). En god idé vil derfor være, at vælge et batteri fra en af de store mærker, såsom f.eks. Joyisi eller Panasonic. Du skal desuden også sørge for, at vælge et mærke, som du er helt sikker på kan købes herhjemme, når det engang skal udskiftes. Det er bare langt mere praktisk.

Hvordan ligger landskabet, når det kommer til at opgradere din elcykel?

Rigtig mange mennesker opdager efter at have ejet en elcykel et stykke tid, at de måske godt kunne bruge en opgradering af deres model. I forbindelse med opgraderinger gælder der mere eller mindre de samme regler som hos litiumbatterier. Det er nemlig oftest nemmere at finde og købe løsdele, idet de fleste elcykler leveres med dele fra kendte mærker. Samme historie er i øvrigt gældende, hvis man blot er på udkig efter at få skiftet en nedslidt del ud. Den gode nyhed er, at hvis din lokale cykelhandler ikke har det du leder efter, så kan du forholdsvist nemt finde dine dele på nettet.

Konklusion

Dette er selvfølgelig kun toppen af isbjerget, når det kommer til elcykler; men ikke desto mindre vil en vis viden om ovennævnte elementer virkelig være guld værd, når du shopper elcykel.